Avoin Dialogi

Pohjois-Suomessa, kivenheiton päässä Napapiiriltä, ryhmä innovatiivisia perheterapeutteja muutti alkueen mielenterveysjärjestelmän, joka tuotti aikoinaan Euroopan huonoimpia tuloksia skitsofrenian hoidossa, järjestelmään, joka nykyään tuottaa tilastollisesti maailman parhaat tulokset ensipsykoosien hoidossa. He kutsuvat lähestymistapaansa Avoimen Dialogin hoitomalliksi.

Heridän periaatteensa ovat yllättävän yksinkertaisia, joskin radikaaleja tänä monilääkesekoitusten ja tahdonvastaisen sairaalahoidon aikana. He tapaavat kriisissä olevat asiakkaat välittömästi ja usein päivittäin, kunnes kriisit ovat ratkenneet. He välttävät open dialogue_image_largersairaalahoitoa ja sen aiheuttamaa leimautumista sekä tapaavat mieluimmin palveluita hakevat näiden kotona. Ja, ehkäpä kaikkein ristiriitaisimmin, he välttävät psykoosilääkkeitä aina kun se on mahdollista.

He myöskin työskentelevät ryhmissä, koska heidän mielestään psykoosi on ongelmä johon liittyy suhteita. He ottavat mukaan hoitoprosessiin apua hakevan perheen ja sosiaalisen verkoston, he työskentelevät työryhminä, eivät yksittäisinä, irrallisina terapeutteina. Lisäksi koko heidän lähestymistapansa korostaa kaikkien prosessin osallisten äänten kuulumista, erityisesti kriisissä olevan henkilön. Ja lopuksi, he tarjoavat palvelunsa, jotka sisältyvät Suomen sosiaali- ja terveystoimeen, maksutta.

Avoi Dialogi punoo yhteen psykiatrien, psykologien, sairaanhoitajien ja toimittajien haastatteluja ja rakentaa sekä voimakkaan kuvan lääkkeettömästä paranemisesta että vahvan kritiikin perinteiselle psykiatrialle.

Elokuva on täysin tekstitetty 20 kielelle.

ILMOITUS: Olen päättänyt laittaa kaikki filmini Youtubiin ilmaiseen jakeluun, koska haluan jakaa ne maailman kanssa. Tämä on mielenterveyspalveluiden vallankumouksen kunniaksi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *