Nederlands (Dutch subtitled films)

Om mijn documentairefilms te bekijken (nu gratis op YouTube!), of om hun dvd’s te kopen, bezoek de volgende weblinks:

 

Totaal, voor de webpaginas en de vier documentaires, werden 47.250 worden vertaald van het Engels in het Nederlands. Het vertalingsteam is een Team van ouders van lijders van schizofrenie, belastingbetalers, en vrijwilligers.

  • Vertalers: Denise Charlier / Overijse / België en Beatrix Reynaert / Schilde / België.
  • Georganiseerd door Luc De Bry, PhD / Sint-Katelijne-Waver / België, gesteund door Hermine Agnes / Rotterdam / Nederland.

U kunt de documentaires in willekeurige volgorde bekijken. De door Dr. Luc De Bry gesuggereerde volgorde van 1 tot 4, is een stappenplan om u met de materie bekend te maken en uw inzicht beter te verdiepen.

Er wordt ingegaan op het trauma uit de kindertijd als mogelijke oorzaak van psychose en schizofrenie. Deze kwetsuren van de ziel komen aan bod, terwijl ook de alternatieve behandelingsvormen van psychose en schizofrenie onderzocht worden. “Kwetsuren helen” moet het doel zijn, niet symptomen bestrijden met toxische psychofarmaca, zoals het nu gebeurt in de bestaande psychiatrie.

Het helen van kwetsuren brengt ons bij een correcte en veilige aanpak, met ondersteunende psychotherapie in lijn met Open Dialoogprincipes. Eens de kwetsuren geheeld, kunnen de mensen – met hun blijvende littekens- zonder medicatie verder doorgaan met hun leven. Ze kunnen terug gaan studeren, een job vinden, nieuwe vrienden maken, de liefde vinden en een familie stichten.

De 1ste documentaire, “Vliegen met gebroken vleugels”, toont aan dat het helen van psychose en schizofrenie mogelijk is en de terugkeer naar een normaal leven zonder medicatie haalbaar is. Het geeft HOOP!

De 2de documentaire, “Open Dialoog”, toont aan hoe mensen geholpen worden om normaal te kunnen leven zonder psychofarmaca dankzij het “Open Dialoogmodel”. Hoe en waarom dit model werkt, wordt hier beschreven. Het is de THEORIE!

De 3de documentaire, “Een helende thuis”, beschrijft de samenwerking tussen diepmenselijke gastgezinnen en een team van psychotherapeuten die opgeleid zijn in familietherapie en Open Dialoog. Samen helpen ze mensen met psychose of schizofrenie terug op weg naar een normaal leven zonder psychofarmaca. Hier wordt aangetoond dat Liefde de beste medicijn is. Het is de PRAKTIJK!

In de 4de documentaire, “Stoppen met psychofarmaca”, delen drieëntwintig mensen, onder wie lijders aan schizofrenie en hulpverleners, hun ervaringen met het afbouwen van psychofarmaca. Dankzij adequate ondersteuning is de helft van de mensen met schizofrenie in hun opzet geslaagd. De andere helft had kunnen slagen, als ze ook een adequate ondersteuning hadden gekregen. Het is meer PRAKTIJK!

Referenties (in het Engels):

* David Garfield and Daniel Mackler (eds.) (2008). Beyond Medication: Therapeutic Engagement and the Recovery from Psychosis. The International Society for Psychological and Social Approaches to Psychosis Book Series. Routledge (Publ.); pp. 216.

* On the web: https://www.madinamerica.com/author/dmackler/

One thought on “Nederlands (Dutch subtitled films)

  1. Pingback: “Guidance on community mental health services” - ISPS Online Conference

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *